Werkwijze

Bij overlast kunt u een afspraak maken met De Wâldrôt. We komen dan vaak dezelfde week nog langs voor een vooronderzoek. Samen met u maken we een ronde over het terrein zodat we een goed beeld krijgen van de omvang van het probleem. Rekening houdend met uw persoonlijke wensen komen we samen tot een passend plan van aanpak.

Omdat we werken volgens de IPM (Integrated Pest Management) gaan we eerst kijken naar het habitat (leefomgeving) om dat samen met u zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor de rat.

Daarna kijken we welke aanpak er in gezet kan worden om de aanwezige ratten te verwijderen, en dat kan bij ons met behulp van met het geweer of met fretten en honden maar ook beide is goed mogelijk, ook de inzet van vallen en/of klemmen is mogelijk.

Met de fret en hond wordt overdag actief gejaagd op de rat en met het geweer vind dat plaats vlak na zonsondergang wanneer de ratten actief beginnen te worden.

Tijdens het schieten licht onze focus op de alfa-ratten, dit zijn de “oude rotten” die de lokdozen, klemmen en vallen bevuilen met hun urine en zo die manier van bestrijding tegenwerken.

Door het wegvallen van deze alfa-ratten lopen de jonge onervaren ratten weer in de vallen en worden sneller gepakt door de natuurlijke vijanden.

Het gereedschap bestaat uit een sterk persluchtgeweer met demper. Op die manier merken (huis-)dieren en/of buren niet eens dat er wordt gejaagd.

Met een warmtebeeldkijker worden de ratten opgespoord en met behulp van een infraroodkijker op het geweer worden ze door een single-shot op een humane manier gedood.

We gebruiken loodvrije stopkogels die de rat gelijk doden en voor de omgeving en natuur geen onveilige situaties ontstaan. 

De afgeschoten ratten worden door ons worden meegenomen.

Mocht het nodig zijn wordt de jacht na een week herhaald net zolang tot het gewenste resultaat is bereikt. In de praktijk blijkt dat na een 3-tal bezoekjes meestal het gewenste resultaat is bereikt.

Deze methode is milieubewust, doeltreffend, humaan en (niet geheel onbelangrijk!) meetbaar in resultaat.

Na afloop wordt er met u geëvalueerd en eventueel een monitoring’s plan gemaakt om nieuwe overlast in de toekomst te voorkomen.

De privacy van onze klanten staat voorop. We zijn onzichtbaar voor de omgeving en rijden ook in een onopvallend auto zonder reclame-uitingen.